joi, 31 martie 2011

Concurs naţional literar-artistic „Dor de Dor”, ediţia I, Botoşani, 2011În condiţiile integrării ţării noastre în Uniunea Europeană, unele elemente tradiţionale ale mediului sătesc şi ale sufletului ţăranului sunt în pericol de a cunoaşte mutaţii sau vor dispărea. În scopul menţinerii, măcar în memoria creaţiilor artistice a acestui izvor de trăiri autentice, revista literară fondată în urmă cu 6 ani, „Dor de Dor”, condusă de scriitorul Marin Toma organizează, cu sprijinul Consiliului judeţean Botoşani şi Centrul judeţean pentru conservarea şi promovarea tradiţiilor naţionale Botoşani, Concursul Naţional de poezie, proză, teatru, reporaj literar, epigramă, pictură şi fotografie artistică, cu generoasa temă „Universul satului românesc”.

La acest concurs pot participa creatori din întreaga ţară, indiferent de vârstă, membrii şi nemembrii unor Uniuni de creaţie, membrii ai Uniunii Scriitorilor şi din Diaspora. Comisia de jurizare, formată din critici literari şi de artă, poeţi, scriitori, artişti de imagine, va acorda pentru fiecare secţiune câte trei premii, Premiul I, II şi III. Premiile constau în „Diplome”, bani şi publicarea în revista „Dor de Dor”, iar picturile şi fotografiile premiate vor face obiectul unei expoziţii organizată la „Casa memorială Mihai Eminescu” din Ipoteşti la data de 15 iunie 2011 .

Concurenţii vor trimite 5 poezii, 5 epigrame sau 2 proze scurte, o piesă de teatru, un reportaj, scrise pe maximum 8 pagini în Word – Font arial 11 sau Times New Roman 10-11. Se poate participa cu fotografii cu dimensiunea 20X30. Pictorii pot trimite un singur tablou reprezentativ, însoţit de un plic ce va conţine numele şi adresa autorului.

Lucrările pentru concurs se vor expedia până la 25 aprilie 2011, pe adresele: marintoma@gmail.com şi
dordedor.@gmail.com.

Telefonul pentru întrebări este 0242 643 722, între orele 17,00 - 21,00 (Marin Toma)

Rezultatul concursului se va publica în presa locală şi în revista „Dor de Dor” din lunile iunie-iulie 2011.

Notă: Rugăm pe fiecare concurent să ne înţeleagă greutăţile financiare prin care trecem în ducerea la bun sfârşit a acestei oneroase acţiuni pentru promovarea culturii şi a ne sprijini din punct de vedere financiar cu suma de minim 15 lei, pe care pot să-i depună în contul „Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Spiritului Rural” deschis la Reiffeisen Bank - filiala Lehliu, judeţul Călăraşi : R012RZBR0000060003617889 sau mandat poştal pe adresa revistei „Dor de Dor” localitatea Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, cod 917055 (Marin Toma).

Un comentariu: